Cuba, un país amb aires tropicals, te una gran cultura de festes populars on la música i el ball són els protagonistes. Els carnavals, les festes campesines i las xarangues son algunes de les seves celebracions més conegudes.

De principis del segle XX es remonta l’origen del Mambo on es dansa a ritme de la música del piano, la flauta , el violí, el baix, les maraques i el timbal entre altres. El chachachá que ja es un ball universal, neix a La Habana i deu el seu nom al so del moviment de peus que els ballarins feien al fregar el terra amb tres moviments succesius: cha-cha-cha.
També les arts escèniques a Cuba aporten unes sensacions inolvidables amb nous conceptes i barreja de gèneres com el ballet-teatre, revistes musicals... Terra bressol de grans músics i cantants influenciats per les tradicions africanes al Carib.

Els cubans, són gent de caràcter molt obert que estableixen converses fàcilment pel carrer inclús amb persones no conegudes. Aquesta gent han estat protagonistes de l'exposició del fotògraf Natxo Bassols amb el projecte TIME UP. Entre el cel i la terra. Passejant pels seus carrers, Bassols proposa a personatges anònims, que deixin per uns segons de costat el seu dia a dia. Els treu de la seva rutina, de les seves obligacions ... i els regala un moment de llibertat, un salt. Les seves fotografies capten l'instant en què les persones es troben suspeses en l'aire. Actualment pots visitar l'exposició a La casa dels nous viatgers de BtheTravelBrand.

Nosaltres, com sempre des d'un punt de vista creatiu, hem volgut rendir homenatge a la música cubana i et proposem una activitat infantil d'instruments musicals casolans.

Esperem que gaudeixis creant i fent bona música.