S’acosta la festa terrorífica.
Ja no queden fulles en els arbres, la boira cada cop és més densa, el fred i la foscor poc a poc van dominant el dia… Halloween ja és aquí! Una tradició importada que cada vegada és més celebrada en el nostre territori.
Ha arribat l’hora de decorar els racons amb teranyines, esquelets, gats negres, fantasmes i bruixes que produeixen una barreja de por i de riure. Comprar carbasses per poder dibuixar-hi una careta, i sobretot escollir la disfressa més terrorífica per anar a negociar el “truc o tracte”.

Samhain, el Déu dels morts
Halloween és una festivitat tradicional que es celebra en l’època de la tardor. Temps enrere el 31 d’octubre es conmemorava la festivitat de Samhain, Déu dels morts. S’encenien fogueres per tal d’allunyar els esperits malignes. Diuen que les ànimes dels morts, acompanyades de bruixes i esperits, visitaven les cases per trobar un cos on habitar-hi. Motiu pel qual durant aquell dia no s’encenia cap llum i la gent es vestia com a bruixes o dimonis per tal que cap ànima volgués habitar el seu cos.

Halloween una tradició importada
Aquesta no és una tradició local nostre però com ens ha arribat amb una gran dosi d’accions de màrqueting i promoció comercial des de fa uns any, sense adonar-nos ja la tenim implantada aquí. Tot s’ha de dir que als petits de casa, això de disfressar-se i pintar-se la cara, els hi fa molta gràcia. Ens fa una mica de pena la nostra Castanyera. La seva tradició popular La Castanyada ens avisa que l’estiu deixa pas a la tardor i per recollir-se del fred, grans i petits de la família s’escalfen les mans amb les castanyes calentes sortides del braser de carbó. Ni tan sols el temps amb el canvi climàtic ajuda a La Castanyada a conservar-se com a tradició popular ja que actualment vivim unes tardors d’allò més primaverenques.

La dolçor de la nit dels morts
Tallem o pintem les carbasses amb un aspecte aterridor perquè diu la tradició així s’allunyen els esperits malignes. També és moment de menjar les típiques pomes caramel·litzades també conegudes com a Toffee Apple.

“Trick or Treat”
El “Trick or Treat” (truc o tracte) és l’activitat infantil on els petits de casa es diverteixen d’allò més. Disfressats per l’ocasió, van de casa en casa demanant llaminadures, xocolatines, regals, o fins i tot alguna moneda sota la pauta truc o tracte (de l’original en anglès trick or treat). Davant la clara amenaça de dur a terme alguna trapelleria si no se’ls hi fa cas, els veïns interpel·lats normalment accedeixen de bon grat.

HALLOWEEN INSPIRACIÓ CRAFTY
Aquesta tradició importada i ja convertida en popular, és una gran font d’inspiració per a nosaltres: Handmade de por, DIY terrorífics, Decora la teva ànima…. són lemes que permeten obtenir una creativitat de por!
Aquesta vegada us proposem fer una activitat infantil, fàcil i molt útil a l’hora de fer el Trick or Treat. Una capseta decorada en forma de ratpenat per poder guardar les llaminadures que es vagin acumulant durant el joc.
La capseta la trobaràs a la web de SelfPackaging i et deixem unes fotos on pots veure el resultat del nostre taller infantil per que et poguis inspirar.

Que gaudeixis de la festa de Halloween!