La celebració de Halloween es una costum importada dels països anglosaxons. Ha arribat amb força des de fa uns anys i sembla que ja és per quedar-s’hi. Sempre és interessant obrir-se a altres cultures, però potser la llàstima és que ens fa deixar de costat la nostra entranyable castanyera amb les seves castanyes i moniatos així com els tradicionals panellets.
En qualsevol cas, als nens els agrada molt disfressar-se i segurament aquesta és una de les raons per les quals Halloween ha agafat tanta força al nostre país. És la nit dels morts, on els fantasmes i les bruixes corren al seu aire per tot arreu. Diu la tradició que els nens disfressats, anaven per les cases veïnes demanant llaminadures als veïns amenaçant-los si no ho feien amb una broma o un ensurt: “trick or treat” que es podria traduir com a “truc o tracte”.
Però, per a nosaltres Halloween és una sobretot una festa molt crafty. A les ciutats i pobles es decoren les botigues i els botiguers es disfressen. Les cases, a mesura que s’acosta el dia, també agafen tons taronges, negres i liles. No hi poden faltar les carabasses, les aranyes, els esquelets i les bruixes. Pensem que és una bona ocasió per fer tallers infantils en família.
Hi ha un munt de manualitats infantils a fer per Halloween. En aquest post us deixem algunes imatges de les activitats infantils que hem fet per aquestes dates. Si aneu a fer una festa de Halloween a casa vostra, us proposem decorar-la amb unes divertides banderoles. Els protagonistes són una bruixa, un fantasma i un ratpenat.
Seguiu el senzill pas a pas i gaudiu en família d’aquesta festa terrorífica!!

Soliciteu les plantilles a info@justforyoukids.com
1- El material necessari per fer la banderola es: la plantilla impresa, tisores, enganxador, perforadora, retolador negre, retolador blanc i cordó negre.
2- Retallar els elements. En el cas de la bruxa, coloca el barret a la cara amb el enganxador.
3- Pintem els ulls a la bruixa i al ratpenat amb el retolador negre i blanc.
4- Perforem els elements protagonistes i passem el cordó negre.
La nostra banderola ja està llesta per decorar la nostra casa de Halloween!!