S'acosta la caiguda de les fulles.
La tardor és una de les estacions més acolorida de l'any. Amb l'arribada de la tardor, la caiguda de les fulles dels arbres és l'encarregada d'originar uns paisatges veritablement espectaculars. La varietat cromàtica de marrons, grocs i vermells són una font d'inspiració per a grans artistes plàstics.

Excursions entre fulles
A la tardor hi ha molts paratges que val la pena visitar, per fer excursions, caminades o simplement passejar gaudint de la gran bellesa del paisatge, però nosaltres ens quedem amb el Parc Natural del Montseny. Reserva de la Biosfera

T'emmontsenyaràs
És un centre d'activitats i serveis turístics del territori per a nens i famílies situat a Viladrau. Ofereix productes i serveis únics i diferents per a totes les edats que permeten als visitants viure, gaudir i conèixer el Parc Natural del Montseny, reserva de la biosfera.
Ens crida l'atenció l'activitat familiar 'Els arbres del Montseny. Per conèixer fins a 16 tipus d'arbres del Parc Natural i realitzar activitats divertides i senzills experiments científics per calcular l'alçada i l'edat dels arbres.

Al carrer boletaires!
Una activitat molt comuna en aquesta època de l'any és la recol·lecta de bolets. Amb l'arribada de les primeres pluges de tardor, els boletaires inicien la seva activitat. A Catalunya una de les zones més adequada per a aquesta pràctica és la del Berguedà, coneguda també per la tradicional festa del bolet a la Pobla de Lillet, festa popular que compta amb un programa d'activitats infantils i per a tota la família.
Ens diu Marc Estévez autor del llibre El Secret Més Ben guardat : És fantàstic veure que els bolets aconsegueixen reunir a tantes persones en un entorn natural.
Així que aquesta tardor una activitat familiar a l'aire lliure per gaudir amb nens i ensenyar-los a respectar la natura, és anar a buscar bolets, sempre que abans ens hàgim documentat bé o que anem acompanyats d'un expert en la matèria.

La tardor font d'inspiració
La tardor en general i els bolets en particular són una font d'inspiració per als nostres tallers creatius. Entrem en l'època de l'any en què els marrons, vermells i taronges són els colors dominants de les nostres creacions. Avui us proposem fer un bolet amb goma eva, una manualitat ideal per als dies de pluja que toca quedar-se a casa.
Benvinguts a la tardor!