L'aranya no és un insecte.
Avui volem parlar de les aranyes, perquè ens crida l'atenció certes característiques ben desconegudes d'aquests invertebrats.
Tot i que la majoria de la gent creu que les aranyes són insectes, no és així, són aràcnids és a dir no tenen ni ales ni antenes, el seu cos està format per dues parts i tenen vuit potes. En la nostra cultura occidental, les aranyes ens produeixen sensació de rebuig i fins i tot de por, però en canvi en altres parts del món, com la Indoxina, el Carib o certes zones de l'Àfrica, es contemplen com una exquisidesa comestible, curiós veritat?
Et ve de gust conèixer una mica més el seu comportament així com la seva alimentació?
Per a això t'aconsellem la visita al CosmoCaixa i participar en el seu taller TOCA-TOCA. Podràs descobrir i conèixer diferents animals exòtics i tindràs l'oportunitat de tocar-los. Aprendràs com protegir el medi ambient i el nostre planeta.

Les aranyes, font d'inspiració
Les aranyes, fabriquen un tipus de seda que és el material més resistent de la natura ja que és pura proteïna. L'utilitzen principalment per caçar preses, encara que també per desplaçar-se descendint i per fabricar nius i embolicar els seus ous. Potser no sabies que només la meitat de les aranyes conegudes construeixen teranyines. Ara que s'acosta Halloween amb la seva particular ambientació i decoració, qui no ha utilitzat les teranyines com a atrezzo per la seva disfressa?
Les nostres amigues les aranyes també han servit d'inspiració per crear Spiderman, un dels superherois més populars i reeixits dels últims temps. L'home aranya amb superpoders va ser creat per Stan Lee i Steve Ditko per Marvel Comics.
És interessant veure com aquests aràcnids passen a tenir un destacat paper protagonista.

A nosaltres també ens han servit com a font d'inspiració per crear una divertida manualitat, activitat ideal per fer a casa en família amb nens.

El material necessari és molt senzill d'aconseguir:
-Plantilla, sol·licita-la gratuïtament aquí.
-Netejapipes
-Tisores
-Llapissos de colors
-Punxó

Visualitza aquest tutorial i segueix el pas a pas.
Ara que ja sabem una mica més de les aranyes, gaudeix creant una i no deixis de compartir-la a la xarxa, ens encantarà veure el resultat.