Les vacances d'estiu s'acaben. Cada vegada sembla més difícil trobar alguna cosa original per fer amb els petits de la casa. En efecte que complicat és mantenir-los entretinguts quan s'acosten els nervis pel nou començament del curs!

Avui et proposem una activitat simple i divertida: fer slime a casa.

El slime es va popularitzar fa ja alguns anys per les xarxes. Però segueix causant furor entre nens i nenes de totes les edats pel seu tacte viscós i una mica "fastigoset". La fórmula tradicional contenia bòrax, una substància usada en detergents i ceràmiques. No és perjudicial per a la pell però pot causar malestar estomacal si és ingerida. Fins a problemes més importants com renals o cardiovasculars.

La barreja que avui et proposem es compon d'ingredients segurs. Els pots trobar a casa o al supermercat més proper. ¡Comencem!

Com fer slime a casa en 5 passos


1- Prepara els ingredients i materials


Busca amb els teus fills a casa:


· Cola blanca, la cola vinílica és la més segura. Ja que està composta per ingredients no-tòxics.
· Líquid de lents de contacte.
· Bicarbonat de sodi.
· Colorant alimentari (si no tens pots fer servir pintura).

2- D'entrada, barregem cola i aigua


Posa en un recipient una cullerada sopera de cola i dues d'aigua. Barreja'ls bé. Si vols fer una major quantitat de slime mantingues sempre aquesta proporció.

3- És hora de donar color a la teva slime!


Afegeix unes gotes de colorant o pintura a la barreja. Pots afegir-purpurina si vols que tingui brilli-brilli.

4- Afegeix una mica de bicarbonat sense deixar de remenar.


És molt important que a partir d'aquest pas mantinguis l'ordre dels ingredients. En cas contrari el slime podria no sortir bé.

5- Finalment, fes amb cura un rajolí de líquid de lents de contacte.


És important que aquest sigui l'últim ingredient de la barreja. És el que la segella i li dóna la consistència viscosa que busquem. Com més líquid tingui més viscosa serà.

Afegeix líquid de lents de contacte fins que la barreja es desenganxi de les parets del recipient. Acaba de pastar amb la mà.

Ara que ja saps com fer slime a casa pots experimentar amb els colors i les textures, alterant les quantitats dels ingredients i agregant-li extres com abaloris i comptes de totes formes o boletes d'escuma.

Podràs conservar el teu slime durant dies guardant-lo en en un pot amb tapa. D'aquesta manera evitaràs que s'assequi. Pots veure en les fotos a continuació, el resultat d’aquesta activitat del slime que varem fer al taller. ¡Va ser molt divertit!

Has provat com fer slime a casa? ¡Explica'ns en els comentaris!

Si t’agraden les manualitats infantils, mira les activitats que fem en els nostres casals a Barcelona o en les festes d’aniversari. Busques més manualitats fàcils i divertides per fer a casa amb els nens? Doncs llegeix els altres articles del nostre blog. També pots mirar la nostra agenda d'activitats i tallers infantils.