En aquest article parlarem de manualitats de Pasqua fàcils per fer a casa en família amb materials senzills.
El temps de Pasqua és un bon moment per fer manualitats infantils. Durant les vacances de Setmana Santa els nens tenen més temps lliure. Podran divertir-se i desenvolupar la seva creativitat.
Et proposem un parell d'activitats infantils per fer en família durant les estones lliures de les vacances de Setmana Santa. Veuràs que els materials utilitzats són senzills i segur que els tens a casa.

PINTEM OUS DE PASQUA


MATERIALS UTILITZATS EN AQUESTA MANUALITAT DE PASQUA


Per fer aquest primer taller ens cal el següent material:
- Ous
- Una ouera de plàstic
- Pintura acrílica
- Pinzells
- Cintes
- Palets de cotó
Com podeu veure tots els materials per fer aquest taller de manualitats són fàcils de trobar i segur que els teniu a casa.

PAS A PAS PER AQUESTA MANUALITAT DE PASQUA


Per evitar que els ous es trenquin us recomanem bullir-los. Per fer-ho cal posar l'ou en aigua bullint. Aquest pas és millor que ho faci un adult, així els nens no es poden cremar. Deixa que bulli durant 12 minuts. Podem fer-ho una estona abans o millor el dia anterior perquè la temperatura sigui adequada.

Un cop estigui fred i sec ens disposem a decorar-lo. Escollim el color que més ens agradi. Us aconsellem pintar primer la part superior. Després donar-li suport en la ouera i acabar de pintar la part inferior un cop està sec. Perquè s'assequi més ràpid pots fer servir un assecador.
Si poses unes cintes per tapar una part de l’ou i hi pintes a sobre, quan estigui sec et quedaran unes franges sense color molt decoratives.

Un cop acabem amb la base de pintura passem a decorar amb altres colors. Podem fer puntets, línies o senefes creatives. Els puntets es farien amb els palets de cotó i les línies o senefes amb un pinzell de punta fina.
Pots veure el pas a pas complert en el nostre tutorial.

JOC DELS OUS DE PASQUA AMAGATS


Si cada membre de la família té un ou, podeu jugar als ous de Pasqua amagats. Es tracta d’amagar els ous cadascun en un lloc diferent de la casa. I després es juga a que cada participant trobi el seu ou. També els podeu amagar en un cistell juntament amb alguns ous de xocolata o altres sorpreses.
Veureu què divertit!

EL CUCUT DE PASQUA


Una altra manualitat de Pasqua que podeu fer és un cucut amb agulles de fusta per estendre la roba.

MATERIALS UTILITZATS EN AQUESTA MANUALITAT DE PASQUA


Per fer-ho necessitem el següent material:
- Pinces d’estendre de fusta
- Cartolina
- Tisores
- Cola
- Retoladors

PAS A PAS PER AQUESTA MANUALITAT DE PASQUA


Agafem un rectangle de cartolina i dibuixarem una forma d’ou. Es pot fer a mà alçada o bé podeu calcar una forma d’ou a una pantalla d’una tauleta o a la pantalla de l’ordinador. Agafem el dibuix en la cartolina i tallem la forma d’ou. Podeu fer servir cartolina de diferents colors. Decorem la forma de l’ou amb retoladors formant senefes . Pots també posar frases de desitjos com Happy Easter o Bona Pasqua.

A continuació dibuixem una línea en forma de zig-zag a la meitat de l’ou. Amb les tisores retalleu la retallem. Podem repassar la línea en forma de zig-zag amb un retolador.

Amb una cartolina de color groc fem una forma de pollet i dibuixem amb retolador negre els ulls i amb un de taronja el bec. Retallem una peça rectangular de cartolina de 5x2 cm que doblegarem per la meitat. La col.loquem dins la pinça i l’enganxem amb cola. A continuació enganxem el pollet al final de la peça. Com més a l’extrem de la pinça l’enganxis, més es veurà perquè és la part de la pinça que té una obertura major.

Anem a enganxar la forma d’ou a les pinces. Posa cola a pinça a la banda oposada del pollet. Enganxa primer la part superior de l’ou. Una vegada estigui ben fixada, col·loca la part inferior mirant que encaixi la part central del zig-zag.

Ara ja pots jugar a obrir i tancar i fer apareixer el pollet!

Esperem que t’agradin aquestes manualitats infantils de Pasqua!
Si ets fan de les manualitats, et convidem a participar en els Casals creatius que organitzem a Barcelona durant les vacances escolars.