El dia 23 d’Abril és el dia de Sant Jordi. A Catalunya està declarat com a Festa Nacional. Se celebra el Dia del Llibre i la Fira de les Roses. A l’any 2019 es van vendre gairebé 7 milions de roses i 1,64 milions de llibres. Impressionant, oi? I és que és un dia en què tots sortim al carrer a passejar i visitar les parades de llibres i de roses. És sens dubte, una festa popular per gaudir amb els nens i amb tota la família.
Amb aquest motiu, hem creat una nova activitat creativa per commemorar aquest dia.

Com fer una rosa de Sant Jordi amb goma EVA


La primera manualitat que et proposem és fer unes roses de Sant Jordi amb goma EVA. En aquest cas és una rosa de sobretaula.

Materials


- Fulls de goma EVA de color verd i de diferents tonalitats de rosa i vermell
- Tisores
- Cinta de doble cara
- Retolador verd i groc

Pas a pas per fer una rosa amb goma EVA


Agafa una làmina de goma EVA i retalla un quadrat de 20 centímetres de costat. Amb les tisores talla de forma espiral la goma EVA com si estiguessis pelant una taronja. És molt divertit, oi? Quan arribis al final pots tallar el sobrant de goma EVA.

Fes alguns talls en forma ondulada al llarg de la "serp" que has format. Col·loca petits trossos de cinta doble cara al llarg de la peça. Treu el paper de la cinta de doble cara i cargola-la sobre si mateixa. Repeteix el procés a mesura que avances.

Agafa una làmina de goma EVA de color verd i talla-la en forma de doble fulla. Repassa el contorn el full amb un retolador verd.

Dibuixa també els nervis de la fulla. Podeu fer servir un retolador groc per aconseguir més contrast.
Col·loca la rosa sobre les fulles usant novament cinta de doble cara.
Ja tens la teva rosa de Sant Jordi de goma EVA.

Com fer una rosa de Sant Jordi amb feltre


La següent rosa està feta amb feltre. En aquest cas és una rosa amb tija que la podrem posar en un gerro.

Materials


- Làmines de feltre de color rosa i goma EVA de color verd
- Tisores
- Cinta de doble cara
- Pals de broqueta
- Retolador verd i groc

Pas a pas per fer una rosa de Sant Jordi amb feltre


Agafa un full de feltre i talla un rectangle de 8 centímetres d'ample i 45 centímetres de llarg. Fes tres talls al llarg de la tira de feltre. Talla els dos extrems en forma de punta de fletxa. Introdueix un dels extrems en el primer tall, cargolant sobre si mateix. Repeteix la mateixa operació en cada tall. Aconseguiràs que la tira de feltre tingui unes boniques ondulacions. Ara passem a enrotllar la tira sobre si mateixa. Enganxa el extrem amb cinta de doble cara. Ja tens el capoll de la teva rosa.

Cobreix un pal de broqueta de fusta amb cinta verda. Gira el pal de fusta fins que estigui completament cobert amb cinta adhesiva.
Talla trossos de goma EVA en forma de fulles. Marca el contorn amb un retolador verd. Col·loca un tros de cinta adhesiva de doble cara a la base de les fulles.
Insereix el pal de fusta a la rosa i fixa les fulles traient el paper protector.

Pots fer més roses de diferents colors i tindràs un bonic ram de flors.

Com fer un punt de llibre de Sant Jordi


Aquest segona manualitat és un punt de llibre amb forma de drac. Et serà molt últil en els moments de lectura dels teus llibres preferits. També és un bonic detall regalar el dia de Sant Jordi.

Materials


- Fulls de paper de colors verd, marró fosc, marró clar, groc, vermell, blanc i negre
- Llapis
- Regle
- Tisores
- Retoladors: verd, marró, groc, negre i taronja
- Cola

Passos a seguir per fer un punt de llibre en forma de drac


Retalla un tros rectangular de paper verd de 10 centímetres d'ample per 18 centímetres d'alt. Doblega'l per la meitat de manera horitzontal. A continuació marca la meitat en sentit perpendicular. Fes un altre plec vertical seguint la marca que acabes de fer. Els dos extrems han de quedar alineats. Dóna-li la volta i doblega en diagonal els dos extrems. Torna a girar la peça i retalla l'angle superior esquerre.

Dibuixa una ala en el paper marró fosc. Repeteix el dibuix en el paper marró clar. Retalla les ales. Dibuixa també la forma d'un foc en un paper groc. Repeteix el dibuix una mica més gran en el paper vermell. Retalla les dues formes de foc.
En un rectangle de paper color verd marca uns punts de referència cada 2 cm. A continuació retalla en forma de ziga-zaga. Repassa amb un retolador verd el contorn de les puntes.

Talla en paper blanc rodones per als ulls. Fes servir paper negre per a les pupil·les. Enganxa-les als ulls. Amb un retolador negre pots delinear el contorn. Amb un retolador pinta el contorn de les ales.

Anem a enganxar totes les peces. Primer les ales, una damunt de l'altra. A continuació enganxa l'ull. Les espines dorsals a la part superior. I també darrere del cap. Dóna-li la volta per enganxar el foc a la solapa posterior. Dibuixa el forat del nas amb un retolador negre. El teu drac ja està llest!

Ja pots col·locar el teu marcador en el llibre que estàs llegint.

Manualitats infantils


Si t'agraden les manualitats originals, et convidem a visitar un altre article del nostre blog amb altres manualitats de Sant Jordi. Esperem que ho puguis gaudir en família. També no deixis de visitar les nostres pàgines de festes d'aniversari originals i casals a Barcelona.