Què és la Chalk Paint?


Ens els darrers anys s’ha posat de moda un tipus de pintura que s’anomena Chalk Paint, traduït de l’anglès pintura de guix. Es tracta d’una pintura que sembla que Michelangelo ja va fer servir ja al segle XVI en alguns dels seus projectes. Parlem de una pintura natural, sense components acrílics i que conté guix.
Aquest tipus de pintura dóna molts bons resultats quan s’aplica en totes les superfícies però sobretot sobre fusta. Per aquest motiu moltes persones la fan servir per pintar mobles i donar-los un toc vintage.

Un dels avantatges d’aquest material és que és molt fàcil d’aplicar i que cobreix molt bé tota la superfície. L’altre avantatge és que s’asseca molt ràpidament. Per aquests motius, nosaltres utilitzem la pintura Chalk Paint en moltes manualitats per a nens.

Només cal tenir una sèrie de precaucions a l’hora de treballar. La primera és no carregar molt el pinzell amb pintura. Això facilitarà que s’assequi ràpidament i ens permetrà decorar els objectes en poc temps. És molt important també pentinar bé la superfície amb el pinzell.

Pas a pas de la manualitat


La manualitat que us proposem en aquest post és la decoració d’una caixa de fusta amb chalk paint. Adquirint el kit a la nostra botiga online, tindreu tots els materials que necessiteu per fer aquesta activitat. La capsa de fusta la podreu fer servir com a estoig o per guardar els vostres tresors.
Com veureu al final, la presentem en quatre opcions: una decorada amb argila polimèrica i les altres tres decorades amb peces troquelades que van totes elles incloses en el kit de materials.
En primer lloc doncs, agafarem la nostra capsa de fusta i la pintarem amb la chalk paint. Recobrirem primer la part superior mirant de no pintar la tanca del davant ni les frontisses del darrere. Després pintarem els laterals. Recorda que has d’utilitzar poca pintura per tal que s’assequi el més aviat possible.
Un cop veiem que la capsa ja està seca per tots els costats, anem a decorar-la amb els elements que trobareu en el kit escollit:
- Caixa de fusta Conills
- Capsa de fusta Dreams
-Capsa de fusta Happy

Pots visualizar el tutorial en el nostre canal YouTube:
- Capsa de fusta Conills
- Capsa de fusta Dreams
- Capsa de fusta Happy

Com has pogut veure les peces modelades amb argila polimèrica s’enganxen soles a la capsa de fusta ja que es un material amb una forta adherencia. En canvi tots els elements troquelats son de cartulina i van enganxats amb cola de barra.
Et recomanem que presentis primer la col·locació de les diferents peces abans de fixar-les. Així veuràs com queda la composició. Un cop hagis decidit on va cada cosa pots procedir a encolar les peces.
Queda molt bé oi? Ja pots presumir de caixa amb els teus amics!

Manualitats infantils


T’agraden les manualitats infantils? Busques més manualitats fàcils i divertides per fer a casa amb els nens? Doncs t’animem a llegir els altres articles del nostre blog. Et recomanem Com fer slime a casa en 5 passos simples.
Recorda que també pots mirar la nostra pàgina de Casals i colònies. No et quedis sense plaça!