Us hem preparat una manualitat infantil fàcil de fer. Es tracta de crear el teu propi de llançament d'anelles amb forma d'elefant. Un joc amb el qual us podreu divertir tota la família. Podreu passar una estona entretinguda creant el joc i després cremar molta energia jugant plegats.

Materials utilitzats en aquesta manualitat infantil


Per fer aquest taller infantil necessitarem el següent material:
- Cartolines de colors
- Un llapis
- Un regle
- Unes tisores
- Un retolador negre
- Formes circulars de diferents mides

Pas a pas per aquesta manualitat


Comencem la manualitat amb l'estructura de l'elefant


Triem dues cartolines de el mateix color i un llapis. Amb l'ajuda d'una forma circular d'uns 20 cm de diàmetre. Dibuixem un cercle en cadascuna de les cartolines. En el nostre cas hem utilitzat un plat de paper d'un sol ús de 20 centímetres de diàmetre.

Retallem la cartolina per la línia que hem traçat amb el llapis.

Agafem un dels dos cercles i el dobleguem per la meitat. Amb l'ajuda d'unes tisores fem un petit tall d'un centímetre i mig al centre del semicercle.

Després el tornem a doblegar per l'altra meitat seguint una línia perpendicular a l'anterior. Fem també un tall d'un centímetre i mig al centre. Ens ha de quedar un tall en forma de creu.

Agafem la cartolina que ens ha sobrat. Amb l'ajuda d'un regle fem un rectangle de mides aproximades 10 cm d'alt i 20 d'ample.
Cobrim amb cola de barra tota la cartolina. La enrotllem sobre si mateixa. En l'últim tros afegim més cola perquè el cilindre quedi ben enganxat.

Amb les tisores fem 3 talls d'un centímetre a la base del cilindre. Aixequem lleugerament els fragments que han estat quedat tallats.

Introduïm el cilindre pel forat que hem fet en un dels cercles. Col·loquem cola en les puntes aixecades de el cilindre. A continuació enganxem els dos cercles entre si. Això serà la cara de l'elefant amb la trompa al centre.

En una cartolina doblegada per la meitat dibuixem una mitja lluna. La retallem amb les tisores. A l'estirar la cartolina apareix la forma d'un cor. Repetim l'acció en una altra cartolina.

Amb una cartolina de color rosa fem el mateix però amb una mida més petita. També la retallem.

Amb cola de barra unim les dues formes de cor. Això seran les orelles de l'elefant.
Agafem les dues orelles i les enganxem per darrere de la cara de l'elefant.

En una cartolina blanca plegada en doble dibuixem una forma ovalada. A continuació la retallem. Això seran els ulls de l'elefant. Amb una cartolina negra plegada en doble dibuixarem una forma ovalada més petita. A continuació la retallem. Això seran les pupil·les dels ulls. Enganxem els ulls a la cara. Amb un retolador negre dibuixem la boca. Amb dos cercles de cartolina de color vermell enganxem les galtes.

La cara del teu elefant ha quedat molt divertida.

Ara passem a fer les anelles per jugar


Preparem unes cartolines de diversos colors. Dibuixem diversos cercles d'uns 10 centímetres de diàmetre amb l'ajuda d'un objecte circular. En el nostre cas hem agafat la tapadora d'un pot. Repetim l'acció en diverses cartolines de colors. Retallem tots els cercles.

Busquem un altre objecte circular més petit, d'uns 7 cm de diàmetre. Nosaltres hem utilitzat un got de plàstic. Dibuixem de forma concèntrica un cercle en cada rodona.
El dobleguem per la meitat. Retallem la part interior del cercle. Ens queda en forma d'anella.
Unim dues anelles del mateix color entre si. Així li donarem més consistència.

Ja estem preparats per començar la partida! Acceptes el repte?

Plantilles gratuïtes i canal de YouTube


Per facilitar el pas a pas d’aquesta activitat, hem preparat unes plantilles de tots els elements retallables. Pots sol·licitar-nos-les gratuïtament per correu electrònic.

Perquè et serveixi de guia, hem preparat un petit video de la manualitat al nostre canal de Youtube.

Manualitats infantils


T’agraden les manualitats infantils? Busques més manualitats fàcils i divertides per fer a casa amb els nens? Doncs t’animem a llegir els altres articles del nostre blog. Et recomanem "Crea els teus animals marins" un taller infantil per modelar animals marins. Recorda que també pots mirar la nostra agenda d'activitats i tallers infantils per conèixer les propostes creatives a fer amb nens a Barcelona.