Avui et proposem unes manualitats infantils molt fàcils de fer amb nens. Utilitzarem l'argila polimèrica, una mena de pasta de modelar que s'asseca a l'aire. Pots adquirir-la en botigues especialitzades en belles arts o manualitats infantils.

Et proposem crea uns divertits animals marins, que tan agraden als infants. Segueix les indicacions del pas a pas que t'expliquem en el text. També pots visualitzar les imatges que trobaràs al final de l'article.


El cranc pincetes

Als crancs els agrada fondejar a la vora del mar. Es mouen de costat i utilitzen les seves pinces per capturar i manipular el seu menjar. Però compte, també les poden fer servir, si s'intenten atrapar...

Per crear el teu cranc, has de seguir els seguents passos:
1- Modela dues boles petites de color vermell. Aixafa-les amb les puntes dels dits.
2- Utilitzant unes tisores talla una forma triangular tal com apareix en les imatges. Ja tens les pinces del teu cranc.
3- Amb altres dues boles vermelles crea les bases dels ulls.
4- Amb boletes blanques i negres, crea els ulls i col·loca'ls en les bases.
5- Modela una bola gran per al cos.
6- Prepara quatre escuradents vermells: dos llargs i dos curts. Clava els escuradents a les peces que has format. Els dos llargs per a les pinces i els dos petits per als ulls.
7- Ara uneix els escuradents al cos.
8- Només et falta un bonic somriure .... Amb un xurro de color taronja dóna-li forma i enganxa'l al cos.

El teu cranc pincetes ja està llest.


El pop morat

Els pops són uns invertebrats molt intel·ligents. Utilitzen tàctiques per escapar-se dels taurons. Poden canviar de color i de forma per no ser vistos. Són els reis del camuflatge!

Aquí tens el pas a pas per fer el teu pop:
1- Amb l'argila polimèrica forma un bola de color violeta. El color violeta es crea amb el color vermell i el color blau a parts iguals.
2- Crea un xurro i enrotlla l'extrem cap a l'interior deixant lliure la meitat. Pots veure com queda en la foto de sota el text.
3- A continuació forma 6 boletes diminutes d'un color violeta més clar. Enganxa-les la zona externa del tentacle.
4- Modela una bola gran amb el palmell de la mà per crear el cos. Repeteix la mateixa acció per crear els altres set tentacles.
5- Ara només has d'unir els vuit tentacles al cos.
6- Amb dues boles blanques i dues boletes negres pots crear els ulls.

El teu pop morat t'ha quedat molt bé!

El Peix Pallasso

Els peixos-pallasso són omnívors i els agrada menjar gambes i musclos. Es troben en aigües tropicals i són fàcils de reconèixer pels seus colors brillants ataronjats. Es van fer famosos per ser els protagonistes de la pel·lícula infantil: Buscant en Nemo.

Per fer la teva peix-pallasso amb argila polimèrica, el primer que has de fer és crear el color taronja amb dues meitats iguals de vermell i groc. Modela un petita bola. Aplànala i talla-la pel centre. Obtindràs dues parts iguals. Ja tens les dues aletes.
Repeteix l'acció però en aquest cas fes un tall asimètric. La part més gran et servirà per a la la cua i la part menor per l'aleta dorsal del peix. Els ulls es formen amb tres boletes de mida minvant. Una bola blanca (la major), una bola verda (la mitjana) i una bola negra (la petita).
Per formar la boca del teu peix, crea un petit xurro de color verd i tanca'l en forma de cercle. Col·loca la boca al teu peix-pallasso.
T'ha quedat molt bonic!

Si t'agraden les manualitats infantils, no deixis de llegir el nostre article per fer manualitats infantils d'hivern.


Esperem que gaudeixis d'una bona estona creativa fent aquest taller de manualitats infantils.