Sabies que les textures visuals enriqueixen els teus dissenys? Vols aprendre a crear-les amb materials reciclats? En aquest article et vam ensenyar a crear les teves pròpies textures utilitzant materials reciclats que segur que tens a casa.

Com crear les teves pròpies textures


Materials


Per fer aquesta manualitat necessitem:
- Fulls blancs
- Tisores
- Cola
- Retoladors
- Gomes elàstiques
- Un tap de suro
- Un tap rodó de plàstic
- Cartró ondulat
- Bastonets de cotó
- Plàstic de bombolles per embalatge
- Pinces d'estendre roba de fusta
- Globus
- Un corró
- Una ampolla de plàstic
- Pintures acríliques de diferents colors
- Pals de fusta tipus gelat

Amb tots aquests materials crearem 4 textures diferents encara que segur que a tu se t’ acudeixen altres formes que pots aplicar. Creativitat al poder!

Textura tipus bombolla


Per a la primera textura utilitzarem:
- Un corró
- Plàstic de bombolles per embalatge
- Un tap rodó
- Un tap de suro

Emboliquem el corró amb un tros de plàstic de bombolles per embalatge. Un cop ho tenim ben fixat al nostre corró ho mullem en pintura. Pintem el paper blanc fent petits moviments amb el corró.
Un cop aquesta primera base està seca podem aplicar un altre element en un color diferent. En el nostre cas hem triat el color verd i un tap d'ampolla de plàstic gran. Fem cercles de manera aleatòria.

Un cop sec, fem la tercera i última capa. Ara li toca a el tap de suro. L’impregnem d'un altre color de pintura. En el nostre cas hem fet servir el color morat. En el nostre canal de YouTube trobaràs el tutorial de com crear aquesta textura # 1.

Textura tipus puntejat


La segona textura la crearem utilitzant:
- bastonets de cotó
- gomes elàstiques
- un tap de suro
- i pinces d'estendre la roba de fusta

Unim 3 bastonets de cotó amb una goma elàstica. Fem la primera capa de topets.

Un cop estigui sec apliquem la segona capa fent rodar un tap de suro a què li hem col·locat una goma elàstica enrotllada. Això ens crearà una textura de 3 línies. Esperem que s'assequi.

Finalment suquem en pintura un dels costats d'una pinça d'estendre roba de fusta. Així omplim de formes rectangulars nostre llenç. Procura eliminar l'excés de pintura a l'objecte que utilitzis per fer la textura abans de aplicar-lo a el paper.

Recorda que anem canviant de color en cada capa perquè quedi una composició el més vistosa possible. En el nostre canal de Youtube trobaràs el tutorial de com crear aquesta textura # 2.

Textura tipus taca


Per a la tercera textura utilitzarem:
- un globus
- cartró ondulat
- i una ampolla d'aigua de plàstic que tingui irregularitats a la base.

En primer lloc inflem lleugerament el globus. Amb el primer color fem diferents impregnacions pressionant una mica el globus abans de retirar-lo de el paper.

Un cop sec, vam formar com una volandera de cartró ondulat. Fem servir una part de la volandera com agafador i mullem la base en pintura d'un altre color.

Finalment, fem servir la base d'una ampolla de plàstic. Ha de tenir entrants i sortints per crear unes formes divertides al nostre llenç.
En el nostre canal de YouTube trobaràs el tutorial de com crear aquesta textura # 3.

Textura tipus ziga-zaga


La quarta textura la crearem utilitzant:
- un pal de fusta tipus gelat però una mica més ample.

Col·loquem pintura de diferents colors al principi del full de paper. Hem d’empalmar la pintura de cada color. Usant el pal de fusta anem a estendre la pintura pel full fent lleugers moviments de ziga-zaga.

Podem utilitzar diferents colors alternativament sempre que combinin bé entre ells.
Com en els casos anteriors hem de deixar assecar. Així podrem crear elements divertits amb aquest paper estampat.

Com hem dit a el principi, segur que se t’acudeixen mil variacions per poder crear les teves pròpies formes.
En el nostre canal de YouTube trobaràs el tutorial de com crear aquesta textura # 4.

Com crear targetes originals amb textures


Amb aquests papers texturitzats podem crear postals super originals per regalar. Felicitacions o simplement missatges amb els nostres bons desitjos.

Pas a pas per crear les teves pròpies targetes de felicitació


Per a això utilitzarem una cartolina mida Din-A-4 i la doblegarem per la meitat. Retallarem un dels papers texturitzats amb una mida inferior a la de la cartolina. L’enganxarem a l'interior de la cartolina. Primer per un un costat. I després per l'altre. És important que no apliquis pega a la zona propera a el plec. Així la targeta es podrà obrir i tancar bé.

A l'interior podem col·locar un element emergent en forma de cor. Per a això retallem dues cartolines doblegades en forma de semi cor. Les encolem entre si per un dels costats. A continuació enganxem l'altre costat de el cor a el paper texturitzat de la targeta.

Per a la portada utilitzem una altra de les nostres textures. Retallem per exemple una forma de cor. Podem escriure missatges en trossos petits de cartolina. Els enganxarem a la portada juntament amb la forma de cor. També trobaràs el tutorial al nostre canal de YouTube.

Esperem que t'hagin agradat fer aquestes textures. Amb la teva imaginació segur que seràs capaç de crear moltíssimes altres diferents. Vols provar-ho?


Manualitats infantilsSi t'agraden les manualitats originals, podem organitzar una festa d'aniversari a domicili. També no deixis de visitar el canal de YouTube de Just for you Kids i subscriure't-hi per veure més activitats com aquesta.